Varza crudă, leguma tratament pentru ulcer şi constipaţie. Top 12 beneficii

Articole 0 Comentarii
Publicat acum 4 săptămâni
Varza crudă, leguma tratament pentru ulcer şi constipaţie. Top 12 beneficii

Este sezonul verzei, o legumă nu prea arătoasă dar cu numeroase efecte pozitive asupra sănătăţii. Varza face parte din familia cruciferelor din care face parte şi verza de Bruxelles, conopida, verza Kale sau broccoli. De culoare, roşie sau albă, varza poate fi consumată atât crudă, pusă în salate, cât şi gătită, fără să îşi piardă calităţile nutritive.Acest aliment oferă o serie întreagă de beneficii pentru sănătate, de la efectele sale antiinflamatorii, pâna la protecţia pe care o ofera tractului digestiv şi sistemului cardiovascular.

Citeşte şi: Fructele și legumele de toamnă, o garanție pentru sănătate

Care sunt beneficiile consumului de varză crudă

1. Puternic efect antiinflamator

Varza conţine în fruzele ei glutamină, un puternic agent antiinflamator care are efect asupra multor tipuri de inflamații, iritații, alergii, dureri articulare, febră și diverse tulburări ale pielii.

2. Ajută tractul digestiv

Varza este foarte bogată în fibre și glucozinolat, care este sunt bune pentru constipație și alte probleme legate de digestie. În plus, şi cantitatea mare de apă conţinută de varză ajută alimentele să înainteze mai uşor în tractul digestiv spre intestin şi de acolo să fie elimineate prin excreţie.

Citește și Mâncatul este o artă. Cum se combină corect alimentele ca să nu avem probleme digestive.

3. Reglează colesterolul

Varza conţine legături de acizi biliari care ajută la scăderea nivelului de colesterol „rău”. De asemenea, varza mai conţine şi polifenoli care reduc riscul bolilor cardiovasculare prin scăderea tensiunii arteriale și prevenirea acumulării placilor pe pereţii venelor.

Citeşte şi: Ce este colesterolul şi de ce are organismul nevoie de el

4. Protecţie împotriva cancerului

Varza conţine glucozinolat care poate fi transformat în compuși izotiocianat care ajută la prevenirea diferitelor tipuri de cancer. Un studiu făcut pe femeile din China a arătat o reducere semnificativă a riscului de apariţie a cancerului de sân prin simpla adăugare a verzei în alimentaţia lor zilnică. Varza roşie conţine şi ea compuși anticancer, precum lupeol, sinigrină și sulforafan (derivaţi din glucozinolat). Iar betacarotenul reduce riscul apariţiei cancerului de prostată.

5. Menţine sănătatea oasele

Varza, este o sursă importantă de minerale, precum calciu, magneziu și potasiu. Aceste elemente sunt protejează oase de degradarea provocată de trecerea anilor și amână debutul unor boli cum ar fi osteoporoza și slăbirea osoasă generală.

Citește și Vitamină D, responsabilă pentru fracturile de șold

6. Reglează presiunea sanguină

Conţinutul de potasiu din varză scade riscul infarct miocardic şi de accident vascular cerebral şi scade tensiunea arterială. Varza acționează ca și un puternic detoxifiant, ceea ce înseamnă că purifică sângele și elimină toxinele, în principal radicalii liberi și acidul uric.

Citește și 29 octombrie, Ziua Modială a AVC. România, cea mai mare mortalitate prin AVC din Europa. Ce este AVC-ul și cum trebuie să reacționezi pentru a supraviețui

7. Are puternic efect antioxidant

Efectul antioxidant al verzei este dat, în principal, de conţinutul ridicat de vitamina C şi sulf. Acestea ajută astfel la ţinerea la distanţă a reumatismului, gutei, artrita, calculii renale, bolilor de piele și eczemelor.

Citeşte şi:LEGUMELE, CADOUL NATURII PENTRU SĂNĂTATEA OMULUI

8. Îmbunătăţeşte imunitatea

Sistemul imunitar este ajutat de conținutul ridicat de vitamină C din varză.

9. Protejează împotriva radiaţiilor

Varza conţine şi un compus rar numit 3,3′-diindolilmetan (DIM), care s-a dovedit că are capacitatea de a preveni riscurile asociate cu radioterapia.

Citește și Nivelul de fatalism față de cancer, uriaș în România. Realitatea este cu totul alta – cancerul se tratează!

10. Menţine sănătatea vederii

Varza este o sursă bogată de betacaroten, de aceea un consum regulat ajută la preveni degenerării maculară și întârzie formarea cataractei.

11. Menţine sănătatea creierului

Varza conţine vitamina K și antocianine în varză care dau un impuls puternic funcției mentale și concentrării. Vitamina K este esențială pentru producerea sphingolipidelor, învelișul mielinului în jurul nervilor, luptând astfel împotriva degenerării neurale, a bolii Parkinson, Alzheimer și a demenței.

Citește și Semnal de alarmă: copiii care au părinţii cu demenţă, risc uriaș să dezvolte boala prematur

12. Menţine frumuseţea pielii şi părului

Antidoxidanţii din varză ajută la menţinerea sănătăţii şi frumuseţii pielii, încetinind procesul de îmbătrânire a ţesutului cutanat. Iar sulful, siliciul şi vitamina A din varză previn uscarea părului şi stimulează creşterea lui.

 



Adauga un comentariu
Inchide
GDPR

medicaltv.ro folosește fișiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe site-ul nostru.

Înainte de a continua navigarea pe site-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege termenii de utilizare și politicile noastre.

Sunt de acord Alte optiuni
Cookie-urile de statistică îi ajută pe proprietarii unui site să înţeleagă modul în care vizitatorii interacţionează cu site-urile prin colectarea şi raportarea informaţiilor în mod anonim.
Cookie-urile de marketing sunt utilizate pentru a-i urmări pe utilizatori de la un site la altul. Intenţia este de a afişa anunţuri relevante şi antrenante pentru utilizatorii individuali, aşadar ele sunt foarte valoroase pentru agenţiile de puiblicitate şi părţile terţe care se ocupă de publicitate.
Obligatoriu - nu poate fi deselectat. Cookie-urile necesare ajută la a face un site utilizabil prin activarea funcţiilor de bază, precum navigarea în pagină şi accesul la zonele securizate de pe site. Site-ul nu poate funcţiona corespunzător fără aceste cookie-uri.