Supa, elixirul sănătății pe timp de iarnă. Top 5 beneficii ale consumului de ciorbă ori supă caldă

Articole 0 Comentarii
Publicat acum 18 minute
Supa, elixirul sănătății pe timp de iarnă. Top 5 beneficii ale consumului de ciorbă ori supă caldă

Vremea rece de afară îi îndeamnă pe tot mai mulţi dintre noi să adauge în alimentaţia zilincă alimente şi produse calde de toate felurile. Începând de la ceai şi până la supe ori ciorbe, toate acestea, consumate calde, aduc numai beneficii organismului.

Citeşte şi: Începe sezonul răcelii și gripei. Ce mâncăm pentru a ne feri de ele

Supa este considerată în medicina chinezească drept primul pas pentru prevenirea bolilor. Iar în tradiţia românească, o supă călduţă ori un borş acru ajută organismul să lupte împotriva răcelilor. Valoarea terapeutică a supei provine din uşurinţa de a asimila nutrimentele din ingredientele folosite la prepararea supei.

Care sunt beneficiile consumului de supă/ ciorbă

1. Întăreşte sistemul imunitar

Sistemul imunitar poate fi ajutat să lupte mai uşor cu răcelile şi virozele de sezon pentru că supa ori ciorba conţine multă vitamina C din verdeaţă (pătrunjel ori leuştean), dar şi din legumele adăugate (păstârnac, rădăcină de pătrunjel, ceapă, ardei gras, etc), iar lichidul cald ajută organismul să asimileze mai uşor vitaminele, mineralele şi grăsimile. Benefic pentru imunitate este şi borşul, care este bogat în probiotice.

Citeşte şi: Distensia abdominală sau balonarea. Ce boli poate prevesti aceasta

2. Ajută eliminarea toxinelor

Supa ori ciorba caldă ajută organismul să elimine mai uşor toxinele, prin sprijinirea ficatului. În plus, stimulează circulaţia sanguină, reduce inflamaţiile şi oferă organismului să absoarbă mineralele de care are nevoie.

Citește și Detoxifierea ficatului – cura de două săptămâni

3. Vindecarea mai rapidă

Cea mai mare parte a energiei, organismul o foloseşte pentru a digera alimenele primite în fiecare zi, susţin specialiştii. Însă supă sau ciorba sunt două alimente mai uşor de digerat şi astfel, corpul poate îndrepta energia rămasă spre alte activităţi importante, precum vindecarea eventualelor răni ori în lupta împotriva infecţiilor.

Citeşte şi: A venit iarna, ne schimbăm dieta. De ce simţim nevoia să mâncăm mai gras atunci când este frig afară

4. Pierderea în greutate

Oamenii de ştiinţă chinezi au descoperit faptul că persoanele care consumă ciorbe ori supe, o dată pe zi, îţi pot ţine mai uşor greutatea sub control. Explicaţia este că supele ori ciorbele conţin un număr mic de calorii dar oferă rapid o senzaţie de saţietate.

Citește și Principalele reguli alimentare pentru siluetă și sănătate

5. Încălzeşte organismul

Lichidul cald este o alegere excelentă pentru a încălzi organismul mai ales în zilele reci ori geroase de iarnă şi pe lângă acest lucru, ciorba ori supa aduce şi un plus de vitamine şi minerale organismului prin conţinutul variat de legume.

Citeşte şi: Cum să scapi de oboseală. Lista alimentelor care dau super energie



Adauga un comentariu
Inchide
GDPR

medicaltv.ro folosește fișiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe site-ul nostru.

Înainte de a continua navigarea pe site-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege termenii de utilizare și politicile noastre.

Sunt de acord Alte optiuni
Cookie-urile de statistică îi ajută pe proprietarii unui site să înţeleagă modul în care vizitatorii interacţionează cu site-urile prin colectarea şi raportarea informaţiilor în mod anonim.
Cookie-urile de marketing sunt utilizate pentru a-i urmări pe utilizatori de la un site la altul. Intenţia este de a afişa anunţuri relevante şi antrenante pentru utilizatorii individuali, aşadar ele sunt foarte valoroase pentru agenţiile de puiblicitate şi părţile terţe care se ocupă de publicitate.
Obligatoriu - nu poate fi deselectat. Cookie-urile necesare ajută la a face un site utilizabil prin activarea funcţiilor de bază, precum navigarea în pagină şi accesul la zonele securizate de pe site. Site-ul nu poate funcţiona corespunzător fără aceste cookie-uri.