SUCURILE DE FRUCTE POT FI PERICULOASE PENTRU SĂNĂTATE

0 0

Nutriționiștii trag un semnal de alarmă!!!  Sucurile naturale de fructe pot fi la fel de periculoase ca băuturile carbogazoase pe care le găsim pe rafturile magazinelor. Ele conţin cantităţi impresionante de zahăr şi nu ar mai trebui recomandate de medici, mai ales în cadrul regimurilor de slăbire.

Invitat la emisiunea Piese de Puzzle, nutriționistul Șerban Damian a vorbit despre pericolul din sucurile naturale, dar și despre cât și cum trebuie consumat el pentru a nu ne afecta sănătatea.

Au mult zahăr, periculos pentru ficat
Zahărul din fructe (fructoza) îți va da energie pe parcursul întregii zile și senzația de sațietate, fără să fie nevoie să mănânci prea multe. În schimb, un pahar de suc este echivalentul unei porții uriașe de fructe, consumate într-un timp extrem de scurt. Fructoza e absorbită și trimisă direct către ficat, singurul organ care o poate metaboliza în cantități mari, chiar dacă acest lucru îl afectează

Conțin puține fibre
Sucurile de fructe conțin multe vitamine, minerale și antioxidanți, însă au un aport scăzut de fibre. În comparație cu fructele întregi, consumate ca atare, sucurile își pierd din proprietăți.

Pot duce la creşterea în greutate
Chiar dacă sunt naturale, sucurile din fructe sunt foarte concentrate, fiind o sursă bogată de zaharuri și calorii. Este greșit să crezi că, dacă vei consuma calorii sub formă lichidă, acestea nu te vor îngrășa. Dimpotrivă, cele din suc vor fi imediat asimilate de către organism, acumulându-se sub forma țesutului adipos, în special în zona taliei. Mai indicate în dietă sunt sucurile din legume, cu puțin fruct adăugat, pentru aromă.

Nu înlocuiesc o masă
Una dintre concepțiile greșite despre sucurile din fructe și din legume este aceea că pot înlocui cu succes una din mese, însă, în realitate, nu pot asigura organismului o cantitate adecvată de fibre, proteine sau grăsimi sănătoase, pe termen lung. Dacă vei integra acest obicei în alimentația ta zilnică, masa musculară și sănătatea pot avea de suferit.

Detoxifierea, un mit
Termenul de detoxifiere este adesea greșit înțeles. A începe să bei sucuri proaspete nu înseamnă că organismul va elimina brusc toate toxinele acumulate de-a lungul timpului. Ficatul elimină în mod constant deșeurile din corp, fiind vorba de un proces continuu. Beneficiul real al sucurilor este că furnizează o mulțime de antioxidanți, ajutând în același timp sistemul digestiv să ia o pauză.

 

Related Post

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

GDPR
Alte optiuni
Cookie-urile de statistică îi ajută pe proprietarii unui site să înţeleagă modul în care vizitatorii interacţionează cu site-urile prin colectarea şi raportarea informaţiilor în mod anonim.
Cookie-urile de marketing sunt utilizate pentru a-i urmări pe utilizatori de la un site la altul. Intenţia este de a afişa anunţuri relevante şi antrenante pentru utilizatorii individuali, aşadar ele sunt foarte valoroase pentru agenţiile de puiblicitate şi părţile terţe care se ocupă de publicitate.
Obligatoriu - nu poate fi deselectat. Cookie-urile necesare ajută la a face un site utilizabil prin activarea funcţiilor de bază, precum navigarea în pagină şi accesul la zonele securizate de pe site. Site-ul nu poate funcţiona corespunzător fără aceste cookie-uri.