Substanța miracol care susține sănătatea oaselor. Ce este și de unde o obținem

Articole 0 Comentarii
Publicat acum o lună
Substanța miracol care susține sănătatea oaselor. Ce este și de unde o obținem

Colagenul este cheia tinereții. Substanța miracol care susține tinerețea pielii și sănătatea oaselor și proteina fibroasă care ne susține viața.

Există mai multe tipuri de colagen care sunt prezente în mod natural în multe zone ale organismului. Atunci când dorești să mărești aportul de colagen, este important să identifici care sunt cele mai bune surse.

Există aproximativ 30 de tipuri de colagen. Sunt similare din punct de vedere al structurii chimice, dar unele sunt mai elastice, în timp ce altele sunt mai rigide. Cele mai importante tipuri de colagen sunt tipul I, II și III. Tipurile V și X joacă și ele un rol important.

Citește și CE AFECŢIUNI GRAVE SE ASCUND ÎN SPATELE RIDURILOR

Cantitatea de colagen din organism scade odată cu îmbătrânirea

După vârsta de 35 de ani, colagenul începe să scadă cu 1% pe an, ceea ce înseamnă că la 50 de ani, o femeie a pierdut aproape jumătate din cantitatea sa de colagen din țesuturile dermice.

Acest lucru poate duce la pierderea energiei, la probleme de articulații, de oase, mușchi, vertebre sau la degradarea aspectului pielii.

Colagenul este cea mai răspândită proteină din corpul uman și se găsește în cartilagii, ligamente, tendoane, oase și piele.

Citește și Osteoporoza sau boala ,,oaselor poroase”. Simptome, cauze şi metode de prevenție

Ce alimente stimulează producția de colagen în organism
  • Tonul și somonul ajută întărirea membranelor celulare ale țesutului dermic
  • Legumele verzi, precum spanacul ori varza kale, conțin vitamina C, care stabilizează enzimele vinovate de distrugerea colagenului și protejează împotriva radicalilor liberi care scad nivelul de colagen
  • Legumele roșiiroșiile, ardeii și sfecla roșie – protejează pielea de ultraviolete și cresc nivelul de colagen
  • Proteinele din ouă sunt bogate în colagen și sprijină funcția naturală a acestei substanțe. Vegetarienii le pot înlocui cu nuci, care au cam același rol
  • Legumele portocalii, precum morcovii sau cartofii dulci, regenerează pielea, datorită vitaminei A pe care o conțin.

Citește și Fructele și legumele de toamnă, o garanție pentru sănătate

Gelatina, cel mai eficient ingredient anti-îmbătrânire

Un antidot alimentar este gelatina naturală, ingredientul principal în tradiționala piftie de porc sau în aspicul preparat cu carne de pui ori curcan. Iar avantajul gelatinei este că reprezintă o substanţă bogată în colagen.

Gelatina provine din oasele şi din pielea animalelor, cu ajutorul cărora se prepară diverse supe, care au proprietăţi deosebit de bune pentru starea generală de sănătate a organismului. De aceea, la răceli, de exemplu, sunt recomandate supele de pui sau de vită făcute din oase. Dar colagen există inclusiv în fructele de mare și în pește, așa că poți opta și pentru acestea.

Citește și Studiu: Legătura surprinzătoare dintre îmbătrânire și cancer

Întărește sistemul imunitar

Sursă naturală de colagen, gelatina conține aminoacizi esenţiali pentru întărirea sistemului imunitar, menținerea sănătății, dar şi pentru obținerea și păstrarea unei bune greutăţi corporale.

De asemenea, mai conține glicină (care are efect antiinflamator, ajută la eliminarea toxinelor și îmbunătăţeşte somnul), lisină (care ajută la absorbţia calciului şi favorizează dezvoltarea musculară) și proteina numită keratină (ce asigură o mai bună sănătate a părului, a unghiilor şi a dinţilor).

Citește și Remedii naturiste pentru cele mai des întâlnite boli

Alte beneficii ale consumului de gelatină
  • Ajută digestia prin consumul, în special, de supe.
  • Este un aliat de încredere în dietele de slăbire. Dezvoltă masa musculară și menține tonusul muscular.
  • Ajută la arderea mai eficientă a grăsimilor şi favorizează menţinea unei greutăți constante.
  • Îmbunătăţește, conform unor studii, funcţia ficatului şi favorizează scăderea în greutate datorită procesului eficient de detoxifiere.
  • Menţine oasele şi articulațiile într-o stare mai bună, având efect antiinflamator.
  • Previne apariția ridurilor datorită concentraţiei crescute de colagen. De asemenea, cu cât introduci mai mult colagen în alimentaţie, cu atât organismul va fi mai stimulat să producă, și el, această substanţă.
  • Întăreşte și regenerează părul și unghiile şi protejează dinţii.

Citește și Studiu: Descoperire uriaşă pentru bolnavii de artroză. Cartilajul articulaţiilor ar putea fi regenerat

Supa de oase, cea mai bună opțiune

Gelatina artificială intens procesată se prezintă cu o cantitate mai scăzută de aminoacizi esențiali decât cea naturală. Este de calitate inferioară și cu mai mulți conservați cu potențial nociv. Gelatina artificială este denumită E441. Supa de oase este cea mai bună modalitate de a beneficia de calitățile gelatinei.

Sunt în curs cercetări privind rolul supei de oase în tratarea bolilor autoimune. Se ştie că cele mai multe boli autoimune încep cu problemele din intestin, iar permeabilitatea acestuia este una dintre cele mai frecvente atacuri autoimune din corp, fiindcă există pierderi de substanţe străine din intestin în fluxul sangvin.

În plus, supa de oase ajută la reducerea celulitei și reîntinerește tenul.

Citește și Ce afecțiuni grave indică durerile de ceafă. Remedii și mijloace de prevenție



Adauga un comentariu
Inchide
GDPR

medicaltv.ro folosește fișiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe site-ul nostru.

Înainte de a continua navigarea pe site-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege termenii de utilizare și politicile noastre.

Sunt de acord Alte optiuni
Cookie-urile de statistică îi ajută pe proprietarii unui site să înţeleagă modul în care vizitatorii interacţionează cu site-urile prin colectarea şi raportarea informaţiilor în mod anonim.
Cookie-urile de marketing sunt utilizate pentru a-i urmări pe utilizatori de la un site la altul. Intenţia este de a afişa anunţuri relevante şi antrenante pentru utilizatorii individuali, aşadar ele sunt foarte valoroase pentru agenţiile de puiblicitate şi părţile terţe care se ocupă de publicitate.
Obligatoriu - nu poate fi deselectat. Cookie-urile necesare ajută la a face un site utilizabil prin activarea funcţiilor de bază, precum navigarea în pagină şi accesul la zonele securizate de pe site. Site-ul nu poate funcţiona corespunzător fără aceste cookie-uri.