
Cercetători de la universităţile din Navarra, Spania, şi Catania, Italia, au identificat o ”asociere între consumul de cafea şi o reducere a riscului de diabet de tip II”.
Citește și Cafeaua: mituri şi beneficii pentru organism
Astfel, studiul arată că un consum moderat de cafea, atât cu cofeină cât şi decofeinizată, poate fi asociat cu un risc redus de sindrom metabolic. Netratat la timp, acesta duce la apariţia a două dintre cele mai grave afecţiuni ale secolului: diabetul zharat de tip II şi bolile cardiovasculare.
Sindromul metabolic reprezintă o serie de afecţiuni (hipertensiunea arterială, hiperglicemia, excesul de grăsime corporală depusă în jurul taliei și niveluri anormal de mari ale colesterolului sau ale trigliceridelor) care se manifestă adesea împreună și cresc astfel riscul de boli cardiovasculare, accident vascular cerebral (AVC) și diabet. Acesta afectează, în medie, un adult din patru.
Citește și Grăsimea supărătoare de pe abdomen – 8 metode de a o elimina
Un profesor asistent de la Universitatea din Catania, Giuseppe Grosso, care a participat la studiu, a prezentat în concluziile cercetării că polifenolii din cafea ar putea fi implicaţi în beneficiile cafelei asupra sănătăţii, în special acizii fenolici şi flavonoidele. Studiul a fost realizat independent, însă a fost comandat de Institutul pentru Informaţii Ştiinţifice despre Cafea.
Citește și La fiecare 8 secunde, un bolnav de diabet moare din cauza complicațiilor
Citește și Cafeaua, secretele ei bine ascunse și o rețetă delicioasă