Rodia, fructul-minune care ține bolile la distanță. Ne scapă de stres și previne îmbătrânirea

Articole 0 Comentarii
Publicat acum 8 luni
Rodia, fructul-minune care ține bolile la distanță. Ne scapă de stres și previne îmbătrânirea

Rodia, cunoscută și sub denumirea de ,,fructul dragostei” sau ,,fructul vieții”, este apreciată pentru proprietățile sale extraordinare. Inclusă la loc de cinste printre super alimente, rodia conține de trei ori mai mulți antioxidanți decât vinul roșu sau ceaiul verde.

Aceste fructe-minune ţin la distanţă bolile de inimă, ne scapă de stres şi previn îmbătrânirea. În compoziția rodiei întâlnim minerale, vitamine, fibre și 15 aminoacizi foarte benefici organismului nostru.

Mineralele sunt date de: Iod, Fier, Potasiu, Siliciu, Calciu, Magneziu, Fosfor, Sodiu, Mangan, Cupru, Sulf, Crom, Aluminiu, Litiu, Nichel.

Un singur pahar de suc de rodie poate oferi 40% din necesarul zilnic de vitamine (A, C, B1, B2, B6, B12, E, și P).

Citește și Fructele și legumele de toamnă, o garanție pentru sănătate

Iată câteva motive pentru care ar trebui să începi să mănânci rodii:

Întărește sistemul imunitar

Rodiile și sucul lor conțin o cantitate importantă de vitamina C, esențială pentru prevenirea îmbolnăvirii, în special în sezonul rece.

Previne bolile de inimă, protejează rinichii și regenerează ficatul

Consumul de rodii protejează corpul de bolile de inimă, pentru că previne depunerile de pe artere. De asemenea, rodiile scad colesterolul rău şi îl cresc pe cel bun.

Noi cercetări au scos la iveală că un extract din rodii protejează rinichii de toxine periculoase.

Studiile au demonstrat că sucul de rodii nu doar că protejează ficatul dar ajută și la regenerarea lui.

Citește și Detoxifierea ficatului – cura de două săptămâni

Consumul de rodie previne cancerul

Consumul de rodii previne dezvoltarea celulelor canceroase în organism, datorită conținutului ridicat de flavonoizi, antioxidanți cu un puternic efect anticancerigen.

Studiile au arătat că substanţele din rodie apără organismul de cancerul de sân şi de cel de plămâni. În acelaşi timp, fructul încetineşte evoluţia cancerului ce afectează prostata.

Citește și Cancerul de prostată. Simptome, cauze, factori de risc şi tratament

Scade tensiunea arterială

În cazul celor care suferă de hipertensiune, cercetările au arătat că, dacă beau zilnic 50 ml suc din aceste fructe, tensiunea sistolică scade cu până la 5%.

Citește și Cele mai puternice antibiotice naturale eficiente în tratarea infecțiilor

Combate sindromul metabolic

Sindromul metabolic este o combinaţie de afecţiuni medicale care creşte riscul de a dezvolta boli cardiovasculare şi dibet. Cercetările au scos la iveală că rodiile ajută la reglarea glicemiei, cresc sensibilitatea la insulină și luptă împotriva inflamației și a altor factori asociați sindromului metabolic.

Citește și Ceaiul verde, remediul pentru cancer şi boli cardiovasculare. Top 12 beneficii pentru organism

Reduce durerile provocate de artrită

Gonartroza (numita și osteoartrită), dar și alte dureri articulare, pot fi ameliorate de consumul de rodie. Întrucât rodia are proprietăți antiinflamatoare, consumul acesteia va reduce inflamațiile articulare, calmând durerile provocate de artrită. Mai mult decât atât, studiile au arătat că extractul de rodie blochează enzimele care atacă articulațiile persoanelor care suferă de osteoartrită.

Citește și Studiu: Autoregenerarea țesuturilor, o nouă soluție în tratamentul osteoartritei

Previne boala Alzheimer

În cadrul unui studiu, șoarecii de laborator cu Alzheimer care au fost hrăniți cu rodii au acumulat mult mai puține plăci amiloide și au avut rezultate semnificativ mai bune la testele mentale decât alți șoareci cu aceeași boală, dar care nu primiseră rodii.

Citește și Speranță pentru pacienții cu demență și Alzheimer! Primul medicament care poate încetini evoluția acestor boli

Te protejează de alergii

Rodiile sunt bogate în polifenoli, susbstanțe care pot reduce procesul biochimic asociat alegiilor.

Consumul de rodie previne îmbătrânirea

Rodiile conțin o cantitate uriașă de antioxidanți. O doză zilnică de rodie ar putea încetini procesul de îmbătrânire al ADN-ului, susţine un studiu care a costat două milioane de lire sterline.

Un extract din fruct, care includea atât miez cât şi coajă şi seminţe, a fost dat celor 60 de voluntari participanţi la experiment, în fiecare zi, timp de o lună. Cercetătorii au monitorizat apoi activitatea substanţelor chimice ale rodiei în corp.

Ei au descoperit o reducere semnificativă a deteriorării celulelor creierului, muşchilor şi pielii.

Citește și Substanța miracol care susține sănătatea oaselor. Ce este și de unde o obținem

 



Adauga un comentariu

Inchide
GDPR

medicaltv.ro folosește fișiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe site-ul nostru.

Înainte de a continua navigarea pe site-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege termenii de utilizare și politicile noastre.

Sunt de acord Alte optiuni
Cookie-urile de statistică îi ajută pe proprietarii unui site să înţeleagă modul în care vizitatorii interacţionează cu site-urile prin colectarea şi raportarea informaţiilor în mod anonim.
Cookie-urile de marketing sunt utilizate pentru a-i urmări pe utilizatori de la un site la altul. Intenţia este de a afişa anunţuri relevante şi antrenante pentru utilizatorii individuali, aşadar ele sunt foarte valoroase pentru agenţiile de puiblicitate şi părţile terţe care se ocupă de publicitate.
Obligatoriu - nu poate fi deselectat. Cookie-urile necesare ajută la a face un site utilizabil prin activarea funcţiilor de bază, precum navigarea în pagină şi accesul la zonele securizate de pe site. Site-ul nu poate funcţiona corespunzător fără aceste cookie-uri.