Porumbul, medicamentul de toamnă al organismului. Top 10 beneficii ale consumului de porumb fiert sau copt.

Articole 0 Comentarii
Publicat acum 2 zile
Porumbul, medicamentul de toamnă al organismului. Top 10 beneficii ale consumului de porumb  fiert sau copt.

Am intrat deja în toamnă, iar acum principala „legumă” de sezon este porumbul. Fiert sau copt , porumbul este un miracol pentru sănătate. Porumbul luptă împotriva cancerului, ţine bolile de inimă la distanţă, protejează vederea, sistemul osos şi ajută la memorie.

Medicii îl considerată un adevărat medicament pentru calitaţile sale extraordinare, pentru o viaţă sănătoasă, mai ales că spre deosebire de alte legume prepararea termică nu îi distruge calităţile, ci din contră.

Ce beneficii are pentru organism consumul de porumb

1. Luptă împotriva cancerului

Porumbul conţine criptoxantina, o substanţă care ajută organismul să nu dezvolte celule canceroase. Porumbul fiert contine din belşug un carotenoid numit beta-cryptoxanthin, care are proprietatea de a preveni apariţia cancerului la plămâni.

Citește și Descoperire uriaşă pentru bolnavii de cancer. Tratament cu ajutorul alimentaţiei sănătoase

2. Ajută creierul

Această legumă conţine şi thiamina, care face creierul să funcţioneze la parametri optimi, fiind un stimulent pentru memorie şi un aliat în lupta cu boli precum Alzhaimer.

Citește și BOALA ALZHEIMER, DEPISTATĂ ÎNAINTE DE APARIȚIA SIMPTOMELOR

3. Scade riscul de infarct

Porumbul fiert conţine acid folic, indicat în menţinerea sănătăţii vaselor de sânge şi a inimii. El reduce riscul bolilor de inimă şi de infarct. Studiile efectuate de cercetători au arătat că persoanele care consumă în mod regulat porumb fiert prezintă un risc de infarct scăzut cu 10% faţă de persoanele care nu consumă porumb fiert.

Citește și INFARCTUL MIOCARDIC SILENŢIONS, BOALA CARE OMOARĂ FĂRĂ AVERTISMENT

4. Ajută vederea

Porumbul conţine zeaxantina, un pigment care îi dă culoarea galbenă, şi care este benefică pentru protejarea vederii. Medicii recomandă consumul de porumb fiert în special persoanelor în vârstă predispuse la cataractă. Nutrienţii din compoziţia porumbului sunt benefici pentru protejarea împotriva bolilor oftalmologice care apar odată cu înaintarea în vârstă.

Citește și Cataracta, principalul factor de orbire la nivel mondial. Cauze, simptome, tratament

5. Vindecă mai repede virozele

Conţinutul mare de vitamina A din porumb ajută la creşterea rezistentei organismului în lupta împotriva infecţiilor. Consumat în perioada răcelilor sau a virozelor respiratorii, porumbul fiert ajută la o vindecare mai rapidă fiind considerat un adevărat medicament natural.

Citește și VACCINUL ANTIGRIPAL. CE ESTE ȘI CARE SUNT EFECTELE LUI ASUPRA ORGANISMULUI

6. Ajută sistemul osos

Cercetările au demonstrat că porumbul fiert este un bun aliat pentru sănătatea sistemului osos, precum reumatism sau arterită.

Citește și Reumatismul. Ce este și de ce apare

7. Bogat în fibre, bun diuretic

Datorită cantităţii mari de fibre din compoziţie, porumbul fiert este un aliment care ajută la reglarea tranzitului intestinal. Este un bun diuretic şi este recomandat persoanelor care au probleme cu constipaţia. Consumat in mod regulat, poate preveni retenţia apei în organism (picioarele umflate sunt o consecinţă a acestei retenţii).

Citește și Dezechilibrele florei intestinale. Ce le cauzează și cum afectează organismul

8. Ajută sistemul imunitar

Conţinutul mare de vitamina A ajută sistemul imunitar. Iar un consumul de porumb pe o durată mai mare de 25 de zile poate determina o creştere cu până la 7-8% a lungimii totale a reţelei de vase de sânge capilare. Aceasta are ca efect scăderea acumulării de toxine în organism, reducerea vitezei de îmbătrînire, dar şi de îmbolnăvire a tuturor organelor.

Citește și Sucuri și ceaiuri care curăță arterele

9. Ajută la scăderea în greutate

Un consum ponderat de porumb copt poate ajuta la scăderea în greutate, datorită unui mecanism molecular care grăbeşte degradarea grăsimilor. Porumbul este un bun medicament pentru slăbit.

Citește și Principalele reguli alimentare pentru siluetă și sănătate

10. Recomandat pentru diverse afecţiuni

Datorită conţinutului de vitamina B5, porumbul combate oboseala şi insomniile, atenuează durerile de cap şi stările de greaţă, iar preparat termic porumbul determina intensificarea arderilor în celulele ficatului. De asemenea este recomandat în multe afecţiuni precum cistită cronică, gastrită, ulcer, dischinezie biliară.

Citește și Stresul cronic și efectele lui distrugătoare

 

Sursa foto: pixabay.com



Adauga un comentariu
Inchide
GDPR

medicaltv.ro folosește fișiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe site-ul nostru.

Înainte de a continua navigarea pe site-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege termenii de utilizare și politicile noastre.

Sunt de acord Alte optiuni
Cookie-urile de statistică îi ajută pe proprietarii unui site să înţeleagă modul în care vizitatorii interacţionează cu site-urile prin colectarea şi raportarea informaţiilor în mod anonim.
Cookie-urile de marketing sunt utilizate pentru a-i urmări pe utilizatori de la un site la altul. Intenţia este de a afişa anunţuri relevante şi antrenante pentru utilizatorii individuali, aşadar ele sunt foarte valoroase pentru agenţiile de puiblicitate şi părţile terţe care se ocupă de publicitate.
Obligatoriu - nu poate fi deselectat. Cookie-urile necesare ajută la a face un site utilizabil prin activarea funcţiilor de bază, precum navigarea în pagină şi accesul la zonele securizate de pe site. Site-ul nu poate funcţiona corespunzător fără aceste cookie-uri.