DESCOPERIRE| Cercetătorii au descoperit secretul vieţii fără de moarte. Alimentele sărace în proteine şi aminoacizi de sulf

Articole 0 Comentarii
Publicat acum 2 minute
DESCOPERIRE| Cercetătorii au descoperit secretul vieţii fără de moarte. Alimentele sărace în proteine şi aminoacizi de sulf

O serie de noi studii arată că alimentele bogate în proteine, precum carnea, laptele, nucile şi soia pot creşte riscul apariţiei bolilor cardiovasculare. De aceea cercetătorii recomandă o alimentaţie cât mai puţin bogată în proteine care conţin, în mod natural, niveluri ridicate de aminoacizi cu sulf.

Citeşte şi: Mâncatul este o artă. Cum se combină corect alimentele ca să nu avem probleme digestive.

Oamenii de ştiinţă au ajuns la acest concluzie după ce au studiat, la început, impactul pe care aceşti aminoacizi îi au asupra organismului unor animale. Mai exact, au explorat rolul metioninei și al cisteinei, doi dintre cei nouă aminoacizi esențiali ai corpului care conțin sulf, în organismul şobolanilor. Iar studiile efectuate pe rozătoare au arătat că limitarea alimentelor cu un conținut ridicat de aminoacizi cu sulf dietetic le-a crescut durata de viaţă cu 43% . Apoi, rezultatele acestui studiu făcut în 2018 pe animale a fost transpus anul trecut pe oameni.

Citeşte şi: Ce sunt antioxidanţii şi cum ajută organismul în lupta cu boli grave, precum cancerul

Concret, 11.000 de subiecţi au participat la un sondaj nutriţional prin care le-au fost examinate dietele şi biomarkerii de sânge. Rezultatul a fost că asemănător cu cel observat ani de zile de cercetători în studiile făcute pe şobolani. Şi anume, o alimentaţie săracă în alimente bogate în proteine şi, în speţă, în aminoacizi de sulf scade riscul apariţiei bolilor cardiovasculare şi la oameni. Concluziile au fost publicate în revista Lancet Elinical Medicine.

Citeşte şi: STUDIU| Lipsa micului dejun poate duce, în timp, la deces. Ce riscăm dacă nu mâncăm prima masă de dimineată

De altfel, oamenii de ştiinţă se aşteptau cumva la acest tip de deznodământ având în vedere că alimentele grase, cum ar fi carnea roşie, lactatele şi alte tipuri de grăsimi erau deja cunoscute ca factori de risc pentru diferite boli de inimă.



Adauga un comentariu
Inchide
GDPR

medicaltv.ro folosește fișiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe site-ul nostru.

Înainte de a continua navigarea pe site-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege termenii de utilizare și politicile noastre.

Sunt de acord Alte optiuni
Cookie-urile de statistică îi ajută pe proprietarii unui site să înţeleagă modul în care vizitatorii interacţionează cu site-urile prin colectarea şi raportarea informaţiilor în mod anonim.
Cookie-urile de marketing sunt utilizate pentru a-i urmări pe utilizatori de la un site la altul. Intenţia este de a afişa anunţuri relevante şi antrenante pentru utilizatorii individuali, aşadar ele sunt foarte valoroase pentru agenţiile de puiblicitate şi părţile terţe care se ocupă de publicitate.
Obligatoriu - nu poate fi deselectat. Cookie-urile necesare ajută la a face un site utilizabil prin activarea funcţiilor de bază, precum navigarea în pagină şi accesul la zonele securizate de pe site. Site-ul nu poate funcţiona corespunzător fără aceste cookie-uri.