Ciocolata, aurul negru al organismului. Top 12 beneficii ale consumului de ciocolată.

Articole 0 Comentarii
Publicat acum 6 zile
Ciocolata, aurul negru al organismului. Top 12 beneficii ale consumului de ciocolată.

Ciocolata este de departe cel mai iubit dulce din întreaga lume. Dar dincolo de gustul bun, acest desert este bogat în lipide şi glucide şi aduce numeroase vitamine organismlui, stimulează sistemul nervos şi îmbunătăţeşte moralul. Pentru a profita de beneficiile sale, fără a ne îngrăşa, este recomandat consumul a unui baton de aproximativ 30 g de ciocolată, de preferat neagră (cu minim 70% cacao) pe zi.

Care sunt beneficiile consumul de ciocolată pentru organism:

  1. Îmbunătăţeşte funcţia cerebrală

Consumul de ciocolată are un efect pozitiv asupra creierului şi a bunei sale functionalităţi, prin creşterea fluxului sanguin la nivelul creierului. Ciocolată îmbunătăţeşte funcţia cognitivă (mai ales la persoanele mai în vârstă), reducere efectele negative produse de Alzheimer, prin stimularea memoriei şi împiedicarea procesului de degradare și de pierdere a acesteia şi îmbunătăţeşte performanţa şcolară la copii.

Citește și BOALA ALZHEIMER, DEPISTATĂ ÎNAINTE DE APARIȚIA SIMPTOMELOR

  1. Ajută aparatul cardiovascular

Flavonoidele conţinute în cantităţi mari  de ciocolată acţionează ca un puternic adjuvant al vaselor de sânge, cu efecte notabile în menţinerea elasticităţii lor. Consumul de ciocolată scade riscul unui atac de cord cu 37%, iar riscul unui atac cerebral cu 29%. O ciocolată cu un conţinut mare de cacao are proprietăţi anticoagulante, scăzând vâscozitatea sângelui.

Citește și STUDIU: PARACETAMOLUL, RISC CRESCUT DE AVC ȘI INFARCT

  1. Reglează nivelul colesterolului

Polifenolii din ciocolată au un rol important în reglarea nivelului de colesterol din sânge, prin scăderea nivelului de colesterol “rău” (LDL) şi creşterea nivelului de colesterol “bun” (HDL). În plus, la persoanele hipertensive, consumul de ciocolată are ca efect scăderea şi reglarea tensiunii arteriale. Conţinutul ridicat de flavonoide din ciocolată ajută la dizolvarea substanţelor grase din sânge şi impiedică înfundarea arterelor.

Citește și Combinații periculoase de alimente și medicamente

  1. Efect anticancerigen

Antioxidanţii din ciocolată pot participa la combaterea şi distrugerea radicalilor liberi ce cresc considerabil riscul de cancer.

Citește și Studiu: alimentele care “hrănesc” celulele canceroase

  1. Stimulează sistemul imunitar

Ciocolata cu un procent ridicat de cacao este bogată în vitamine importante, A, B1, B2, B3, C, E, şi minerale, precum magneziu, calciu, cupru, potasiu, de care corpul are nevoie pentru a funcţiona la capacitate maximă.

Citește și BOLILE AUTOIMUNE, O EROARE A ORGANISMULUI

  1. Ameliorează crampele menstruale

Ciocolata poate ameliora simptomele sindromului premenstrual, iar conţinutul bogat de magneziu ajută la ameliorarea crampelor menstruale. În apropiere de perioada menstruală, femeilor le creşte pofta de dulce, în special de ciocolată, din cauza deficitului de magneziu.

Citește și Analizele medicale anuale. Ce afecțiuni grave pot depista de timpuriu

  1. Are beneficii pentru dinţi

Ciocolata poate fi benefică pentru dinţi. Teobromina din ciocolata neagră, spre deosebire de alte dulciuri, poate participa la întărirea smalţului dentar, asta în condiţiile unei igiene dentare optime.

Citește și Semnal de alarmă al medicilor stomatologi: 3 din 4 copii au dinţii afectaţi de carii, înainte de şase ani

  1. Protejează pielea de razele UV şi are efect anti-îmbătrânire

Flovonoidele din ciocolată protejează  epiderma de razele ultraviolete, iar studiile au demonstrat că ciocolata are capacitatea de a proteja celula şi încetineşte procesul de îmbătrânire al organismului.

Citește și ORA SPECIALISTULUI, cu Aneta Sîngeorzan – Legumele și fructele, fântâna tinereții, cu dr. Ruxandra Constantina

  1. Reduce riscul unor complicaţii în sarcină

Teobromina din ciocolată are proprietatea de a întări inima şi de a dilata arterele, reducând astfel cu 40% riscul apariţiei preeclampsiei în timpul sarcinii.

Citește și CE ȘI CÂT TREBUIE SĂ MĂNÂNCE O FEMEIE ÎNSĂRCINATĂ

  1. Te face mai fericit.

S-a demonstrat că ciocolata stimulează producerea endorfinelor (“hormonul al fericirii”), având ca efect nu doar o stare de bună dispoziţie, ci contribuie chiar şi la prevenirea depresiei şi a altor afecţiuni psihice şi creşte capacitatea de concentrare.

Citește și ORA SPECIALISTULUI, cu Aneta Sîngeorzan – Vacanțele ne fac mai fericiți și mai sănătoși, cu Alin Burcea

  1. Ajută la pierderea kilogramelor în plus

Consumată cu 2 ore înainte de masă, ciocolată neagră are capacitatea de a reduce apetitului şi astfel cantitatea de hrană îngerată este mai mică. În plus, ciocolată neagră ajută şi la inhibarea obiceiulrilor alimentare proaste, precum ronţăitul între mese.

Citește și Principalele reguli alimentare pentru siluetă și sănătate

  1. Combate ridurile

Ciocolata face parte din „top 10” al alimentelor tinereţei.  Cacao este, într-adevăr, unul dintre alimentele cele mai bogate în flavonoide, şi în mod special în catechine, cunoscute pentru proprietăţile lor antioxidante. Aşadar, ciocolată neagră ajută la menţinerea unui corp tânăr şi dinamic.

 

sursa foto: pixabay.com



Adauga un comentariu
Inchide
GDPR

medicaltv.ro folosește fișiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe site-ul nostru.

Înainte de a continua navigarea pe site-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege termenii de utilizare și politicile noastre.

Sunt de acord Alte optiuni
Cookie-urile de statistică îi ajută pe proprietarii unui site să înţeleagă modul în care vizitatorii interacţionează cu site-urile prin colectarea şi raportarea informaţiilor în mod anonim.
Cookie-urile de marketing sunt utilizate pentru a-i urmări pe utilizatori de la un site la altul. Intenţia este de a afişa anunţuri relevante şi antrenante pentru utilizatorii individuali, aşadar ele sunt foarte valoroase pentru agenţiile de puiblicitate şi părţile terţe care se ocupă de publicitate.
Obligatoriu - nu poate fi deselectat. Cookie-urile necesare ajută la a face un site utilizabil prin activarea funcţiilor de bază, precum navigarea în pagină şi accesul la zonele securizate de pe site. Site-ul nu poate funcţiona corespunzător fără aceste cookie-uri.