Cele mai puternice antibiotice naturale eficiente în tratarea infecțiilor

Articole 0 Comentarii
Publicat acum o lună
Cele mai puternice antibiotice naturale eficiente în tratarea infecțiilor

Natura ne oferă o paletă variată de alternative pentru antibiotice, fără efectele secundare nocive ale medicamentelor clasice. O parte dintre acestea fac parte din alimentația noastră zilnică, însă de multe ori le ignorăm potențialul pe care îl aduc pentru sănătate și starea noastră de bine. Antibioticele naturale sunt utilizate în întreagă lume, de sute și chiar mii de ani. Acestea trebuie, însă, consumate cu moderație și precauție.

Consumul abuziv de antibiotice clasice ne afectează sistemul imunitar și crește rezistența la antibiotice. Acest lucru ar putea fi foarte dăunător pe termen lung, iar efectele sale se văd atunci când organismul chiar are nevoie de susținere pentru combaterea unui virus puternic.

Ideal ar fi să tratăm afecțiunile minore pe cale naturală. Pentru asta există o serie de ingrediente naturale care au efecte similare cu cele ale antibioticelor clasice, pe care le găsim în farmacii, pe care strămoșii noștri le foloseau ca să se trateze.

Citește și Antibioticele. Când și cum se administează

Usturoiul

Usturoiul este un excelent antibiotic care nu distruge bacteriile sănătoase. De asemenea, are proprietăţi antifungice puternice, antivirale și antiparazitare.

Este una dintre cele mai populare plantele aromatice, dar care are mult mai multe utilizării decât că și condiment în mâncăruri și sosuri.

Usturoiul este benefic în bolile de inimă, simptome de răceală, are rol de stimulare a sistemului imunitar și are proprietăți antibacteriene extrem de eficiente.

Utilizarea regulată, chiar și în cantități mici, tratează în mod eficient diverse probleme de sănătate precum: candidoza, infecțiile cronice ale sinusurilor, diareea cronică, herpesul genital, hipertensiunea arterială, diabetul zaharat, impotenţa, nivelul ridicat de colesterol, alergiile, durerile de dinți, răceala, gripa, bolile cardiovasculare și cancerul.

Citește și Alertă medicală: medicamentele pentru gripă și răceală pot fi periculoase pentru inimă

Mai multe cercetări științifice au arătat că unii compuși sulfurici din usturoi contribuie la sănătatea inimii. Este vorba despre alicina, o substanță care contribuie, de asemenea, la mirosul caracteristic și binecunoscut al usturoiului.

Cel mai popular mod de a consuma usturoiul este de a-l adăuga în mâncare sau de a-l consuma crud sau sub de mujdei de usturoi. Ca supliment alimentar, usturoiul este disponibil sub formă de uleiuri, extracte și capsule.

Atenție ! Usturoiul ar putea prelungi sângerările, deci nu mai consuma usturoi cel puțin două săptămâni înainte de o intervenție chirurgicală programată. Persoanele cu tulburări de coagulare și femeile gravide trebuie să consulte medicul curant înainte de administrare, deoarece usturoiul favorizează sângerările.

Unele persoane sunt alergice la usturoi și de aceea consumul de preparate pe bază de usturoi sau simpla atingere a acestei plante poate provoca dermatită alergică.

De asemenea, în caz de nefrită acută și cronică, nu se recomandă, datorită proprietăților sale diuretice. Mamele care alăptează vor evită și ele consumul de extract de usturoi datorită diareei pe care o poate provoca sugarilor.

Citește și Studiu: Consumul zilnic de ceapa şi usturoi ar putea să te scape de cancerul de sân

Ceapa

Are aceleaşi proprietăți ca usturoiul, iar consumul acesteia calmează durerea, stimulează circulația și reduce inflamația. S-a constatat, de asemenea, că acționează ca un analgezic și antiinflamator, care ajută la vindecarea tusei persistente, a gripei sau răcelii.

Citește și Medicamentul minune din bătrâni: slănină cu ceapă şi un pahar de pălincă

Ghimbirul

Ghimbirul a fost folosit în mod tradiţional ca un remediu puternic pentru gripă şi răceală, dar s-a constatat că administrarea lui creşte temperatura corpului și duce la transpirație. Atunci când suntem transpirați, corpul nostru eliberează o substanţă chimică ce distruge microbii.

Totodată, ghimbirul, un condiment utilizat pe scară largă în lumea culinară, poate fi o modalitate eficientă de a alunga greața provocată de răul de mișcare sau de sarcină. Compușii din rădăcină de ghimbir contribuie la scăderea colesterolului.

Ghimbirul proaspăt are un efect de neutralizare a patogenilor din mâncare precum salmonella. De asemenea, are un efect antibacterian asupra infecţiilor respiratorii şi bolilor parodontale. Ceaiul de ghimbir are și proprietăţi importante împotriva infecţiilor bacteriene.

Citește și Remedii naturiste pentru cele mai des întâlnite boli

Ghimbirul este cel mai bine cunoscut pentru utilizarea sa ca și condiment în bucătărie. O metodă populară de folosire a ghimbirului este la fabricarea berii din ghimbir sau a ceaiului din ghimbir și turmeric (curcuma). De asemenea, puteți găsi ghimbir în suplimente nutritive, sub formă de extracte de ghimbir, tincturi, capsule și uleiuri.

Atenție! Femeile gravide și copiii cu vârsta sub 2 ani ar trebui să evite consumul de ghimbir. Ghimbirul poate interacționa cu anumite medicamente prescrise pentru anumite afecțiuni, de exemplu dacă ești diagnosticat cu tulburări hemoragice sau iei medicamente pentru subțierea sângelui. Prin urmare, discută cu medicul tău înainte de a consuma sau de a lua suplimente care conțin ghimbir.

Citește și Începe sezonul răcelii și gripei. Ce mâncăm pentru a ne feri de ele

Mierea

Mierea este o altă sursă importantă de substanțe antibiotice deoarece enzimele din interiorul acesteia eliberează peroxid de hidrogen, fiind astfel perfectă pentru tratarea rănilor şi prevenirea infecţiilor.

Se știe că în Roma Antică se folosea mierea pentru tratarea rănilor căpătate pe front, dar și pentru prevenirea infectării acestora. Mierea nu este numai un antibiotic natural, dar și un antiinflamator și antiseptic foarte bun.

Citește și Mierea de albine, contraindicaţii şi atenţionări

Mierea mai poate fi utilizată pentru tratarea problemelor digestive, răceli şi gât inflamat.

De asemenea, propolisul poate fi folosit ca remediu antibacterian și antiseptic.

Pentru a da randament tratamentul cu miere, folosește miere naturală, organică, pe care o poți combina chiar cu scorțișoară. Amestecul de miere și scorțișoară are o sumedenie de beneficii pentru sănătate.

Citește și Cea mai sănătoasă miere. Vindecă boli și nu provine din flori

Turmericul

Proprietăţile antibiotice ale turmericului sunt utilizate pentru distrugerea bacteriilor care provoacă boli şi ajută la creşterea sistemului imunitar. Conform unui studiu din 2009, curcumina a oferit rezultate eficiente împotriva bacteriei responsabile de ulcer (Helicobacter pylori). Există atât amestecuri de turmeric, cât şi suplimente care pot fi ingerate, însă ar trebui consultat un medic înaintea oricărui tip de tratament.

Curcumina, care se găsește în rădăcina de turmeric, este principală sursă de beneficii antioxidante și antibiotice. Se utilizează în caz de ulcere gastrice, indigestie, boli de inimă, precum și infecții bacteriene și virale.

Citește și Turmenicul, planta-minune care poate preveni cancerul

Rădăcina de turmeric poate fi consumată sub formă crudă, dar cel mai frecvent este folosită sub formă de praf. Pulberea poate fi consumată fie într-o băutură, fie presărată pe alimente sau salate. De asemenea, sub formă concentrată, curcuma este ingredientul a mai multor suplimente alimentare. Există, de asemenea, disponibilă sub formă de tincturi dizolvate în alcool și extracte lichide de turmeric.

Curcuma este considerată o plantă alimentară și, în general, consumul acesteia este sigur. Cu toate acestea, atunci când este consumată în exces, poate provoca probleme la stomac și chiar ulcere. Dacă ai o intervenție chirurgicală programată în termen de două săptămâni, ar trebui să eviți consumul de turmeric, deoarece are proprietăți de subțiere a sângelui.

Citește și Combinații periculoase de alimente și medicamente

Oțetul de mere

Oţetul de mere conține acid malic care luptă în mod eficient cu virușii, fungii și bacteriile. Acesta distruge microbii care atacă gâtul şi absoarbe toxinele şi microbii din țesuturile înconjurătoare.

Oțetul de mere este și el un antibiotic natural, dar are si proprietati antiseptice. Specialistii ne recomanda sa introducem oțetul de mere în alimentatie pentru că este extrem de benefic. Acesta poate fi folosit și pentru uz extern, fiind un dezinfectant eficient.

Citește și OŢETUL DE MERE, INDISPENSABIL DIN “FARMACIA” CASEI TALE

Oţetul de mere conţine antibiotice, antimicotice şi are proprietăţi antiseptice care pot alcaliniza în mod natural corpul şi pot preveni sau lupta împotriva cancerului.

De asemenea, oţetul din mere poate combate arsurile, poate ajuta la menţinerea greutăţii şi la scăderea colesterolului. Mai poate fi utilizat şi dezinfectant atunci când este utilizat local.

Citește și Fructele și legumele de toamnă, o garanție pentru sănătate

Echinaceea

Această plantă este un antibiotic natural foarte bun, pe care mulți avem tendința de a-l neglija. Echinaceea luptă cu bolile infecțioase și menține organismul sănătos. Poți consuma echinaceea sub formă de ceai sau sub formă de supliment.

Americanii nativi au folosit echinacea de peste 400 de ani ca o modalitate de a lupta împotriva infecțiilor și de a trata unele boli. Studiile științifice au arătat capacitatea acestei plante de a diminua durerea și inflamația, precum și acțiunea sa antivirală și antioxidantă. Glicoproteinele, uleiuri volatile și flavonoide aflate în rădăcina de echinaceea ajută în tratarea afecțiunii de piciorul atletului, în infecțiile urinare, infecții ale urechii și leziuni care se vindecă lent.

Citește și INFECȚIILE NOSOCOMIALE. CE SUNT, CUM ȘI DE CE APAR?

Evită să consumi echinacea dacă ai diabet zaharat, HIV, probleme hepatice sau scleroză multiplă. Echinacea poate provoca, de asemenea, o reacție alergică rară la unele persoane.

Ingredientele active din această plantă întăresc imunitatea, au efect antioxidant puternic, efecte antivirale, oferă echilibru hormonilor şi calmează inflamaţia şi durerea. Aceasta este frecvent utilizată în cazul infecțiilor urechii, sinuzitei, infecțiilor vaginale și ale tractului urinar.

Citește și Sfecla roșie – beneficii uimitoare pentru sănătate. Tratament pentru afecțiuni extrem de grave

 



Adauga un comentariu
Inchide
GDPR

medicaltv.ro folosește fișiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe site-ul nostru.

Înainte de a continua navigarea pe site-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege termenii de utilizare și politicile noastre.

Sunt de acord Alte optiuni
Cookie-urile de statistică îi ajută pe proprietarii unui site să înţeleagă modul în care vizitatorii interacţionează cu site-urile prin colectarea şi raportarea informaţiilor în mod anonim.
Cookie-urile de marketing sunt utilizate pentru a-i urmări pe utilizatori de la un site la altul. Intenţia este de a afişa anunţuri relevante şi antrenante pentru utilizatorii individuali, aşadar ele sunt foarte valoroase pentru agenţiile de puiblicitate şi părţile terţe care se ocupă de publicitate.
Obligatoriu - nu poate fi deselectat. Cookie-urile necesare ajută la a face un site utilizabil prin activarea funcţiilor de bază, precum navigarea în pagină şi accesul la zonele securizate de pe site. Site-ul nu poate funcţiona corespunzător fără aceste cookie-uri.